Böcker

Böcker

måndag 17 september 2012

Stephen King i nummerordning

Böcker med titlar som innehåller siffror är veckans tematrio hos Lyrans Noblesser. Det visade sig inte vara så svårt, problemet är snarare att välja ut tre stycken. Jag har valt att tipsa om tre böcker av Stephen King, som i sin stora bokproduktion lyckats åstadkomma ett antal lämpliga titlar. Någon siffermagi innehåller inte någon av böckerna, men spännande och skrämmande läsning kan garanteras – som alltid när det gäller Stephen King.

Här är min tematrio denna vecka:

- 11.22.63 innehåller tidsresor, amerikanskt 50-tal och Kennedymordet. Samt inte minst den stora frågan om ifall man kan ändra historien.

- From a Buick 8 (Om en Buick 8) handlar liksom den tidigare och kanske mer kända King-romanen Christine om en ovanlig bil som har förmågan att sätta skräck i sina ägare.

The Drawing of the Three (När tre blir dragna) är del två i Stephen Kings fantasyepos Det mörka tornet. Och tillsammans med denna titel kommer också en bekännelse, nämligen att jag faktiskt ännu inte läst Det mörka tornet-serien. Jag har varit väldigt sugen på det många gånger, men det har inte blivit av trots att jag hört otroligt mycket positiva omdömen om de här böckerna. Men det måste bli av. Snart. Det är nog bara att konstatera att det ser ut som att jag har ännu ett läsprojekt att ta itu med framöver...

7 kommentarer:

 1. Inget som jag läst...inte riktigt min genre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra böcker, så det kan alltid vara värt ge dem en chans. :)

   Radera
 2. Jag tog också tre av samma författare men i mitt fall blev det Agatha Christie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, hon har också en stor produktion och mycket siffror i titlarna -- kommer på flera exempel direkt!

   Radera
 3. 11.22.63 har jag inte än, men de andra två har hag ju läst. Så klart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det "måsten" att läsa de här böckerna :)

   Radera
 4. Jag är helt vilse i dina genrer så det var kul med några tips!

  SvaraRadera