Böcker

Böcker

måndag 10 december 2012

Hundöra?


En klassisk fråga att ställa till en hängiven läsare är om de använder bokmärken eller viker ned ett hörn på en sida i boken. För egen del skulle jag aldrig drömma om att vika några hundöron. Jag är övertygad om att jag aldrig gjort det en enda gång i hela mitt liv – och då har jag ändå läst rätt mycket böcker. Istället använder jag bokmärken ibland, men de har en tendens att inte finnas till hands när jag behöver dem. Men jag tycker inte att bokmärken är så nödvändiga, för i princip alltid kommer jag ihåg vilken sida jag slutade läsa på. Gör inte alla det?

9 kommentarer:

 1. Hahaha! Bästa bilden till inlägget måste jag säga :D Nej jag viker inte heller hundöron längre. Förr gjorde jag det men det var innan jag tog mitt förnuft till fånga :P

  /Lingonhjarta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon söt! Den här hunden tillhör en släkting och hon är så lekfull att det är mycket svårt att fota henne. Oftast blir det bara ett suddigt streck på bilderna... :)

   Radera
 2. naaaaah, sötaste bilden! <3 :)

  jo, jag viker hundöron. inte för att markera vilken sida jag slutade läsa på, utan för speciella stycken osv som jag lätt vill hitta tillbaka till. antecknar och markerar också ganska ofta med blyerts. aldrig i lånade böcker, naturligtvis.

  helt omöjligt för mig att komma ihåg sidnummer, så jag använder bokmärke för att markera var jag slutade läsa. oftast gamla boardingkort eller andra små papperslappar med trevliga minnen kring sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, understrykningar och anteckningar gör jag ofta i facklitteratur, men sällan i skönlitterära böcker. Fast jag använder kulspets, inte blyerts... Dock aldrig någonsin i låneböcker!

   Radera
 3. Jag är allergisk mot hundöron! ;-) Skulle aldrig vika några öron i mina böcker, men jag noterar dock med blyerts vissa stycken m.m. som utmärker sig särskilt i boekn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle aldrig komma på tanken att vika ett hundöra -- kanske är jag allergisk också! :)

   Radera
 4. Aww, så söt! Jag viker hundöron på favoritställen och stryker under citat i vissa pocketböcker (som jag äger) men skulle aldrig göra det i inbundna! Vet inte varför, faktiskt.
  Däremot måste jag använda bokmärken, minns aldrig vilken sida jag slutade läsa på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inbundna böcker känns på något sätt som mer allvar, visst är det så? Jag känner igen det där så väl! :)

   Radera
  2. Japp, så är det. Vet inte varför, om det är för att de är dyrare eller helt enkelt finare :) Pocketböcker kan man slarva lite med..

   Radera