Böcker

Böcker

tisdag 11 september 2012

Trio i vampyrblomster

Tematrion hos Lyrans noblesser handlar denna vecka om böcker med blommor i titeln. Efter litet rotande i bokhyllorna hemma hittade jag tre vampyrböcker med namn efter olika sorters blommor. Det är en nyare och mer välkänd bok och två litet äldre som nog inte lika många har läst.

- The Golden Lily av Richelle Mead är del två i serien Bloodlines, som är en spinn off-serie till Vampire academy-böckerna. Den andra boken om alkemisten Sydney Sage hade jag sett fram emot, men tyvärr visade den sig vara en besvikelse.

- Blood and Chrysanthemums (1994) av Nancy Baker är också en del två, den första hette The Night Inside. I den första delen blev huvudpersonen Ardeth förvandlad till en vampyr, i den här inser hon att det inte är helt enkelt att anpassa sig till den nya vampyrtillvaron. Dessutom börjar hon förstå att det är en rätt komplicerad sak att tillbringa evigheten tillsammans med den vampyr som hon förälskat sig i så till den grad att hon valt att sälla sig till de odödas skara. En uråldrig japansk krigare i vampyrgestalt förekommer också i den här boken, vilket gör den litet annorlunda i sin genre.

- Blood roses (1999) av Chelsea Quinn Yarbro är en av de många böckerna om vampyren Saint-Germain. Alla delarna i denna serie är historiska romaner som utspelar sig i olika tidsepoker, alltifrån antiken och fram till nutid (dessutom är åtminstone någon novell  en framtidsskildring). Blood Roses handlar om 1300-talets Frankrike, där den ständigt kringflackande vampyren bosatt sig i en liten by som drabbas av digerdöden. I takt med att dödstalen stiger ökar också paranoian och Saint-Germain tvingas att fly när han blir misstänkt för att vara den som sprider den fasansfulla sjukdomen.


2 kommentarer:

  1. Oj, tänk att vampyrer var så intresserade av blommor, det skulle man inte ha trott!

    SvaraRadera