Böcker

Böcker

måndag 3 september 2012

Harry P och andra trollkarlslärlingar

Veckans tematrion hos Lyrans noblesser handlar om böcker med mansnamn i titeln. Här kommer mitt bidrag, tre böcker om trollkarlslärlingar. Det är en superkändis, en rätt så välkänd bok och en som nog inte lika många har läst.

- Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling. Den här behöver helt givet inte någon närmare presentation. Den som till äventyrs ännu inte läst böckerna om Harry Potter har väl trots det inte kunnat undgå att snappa upp något om vad den här bokserien handlar om. Och om man inte har gjort det är troligen för att man aktivt tagit avstånd från dem, varför nu någon skulle göra det. Men ändå.
- Ptolemy's gate av Jonathan Stroud är den tredje boken i serien om trollkarlslärlingen Nathaniel, som varken är lika sympatisk eller lyckad som elev som den ovan nämnde Harry. Han lyckas dock frammana en demon, den hejdlöst underhållande och ständigt lika cyniske Bartimaeus. Den här boken heter på svenska Magikerns port.
- Traphis. A Wizard's Tale av James D. Maxon handlar om en pojke med just namnet Traphis, som till skillnad från de två ovan nämnda gossarna förhindrats att lära sig magi. I hemlighet försöker han dock träna sig, vilket både leder till nya vänner och farliga äventyr. Boken finns inte på svenska och inte heller vad jag kan se i svenska nätbokhandlar, dock går den att ladda ned på Amazon. 

5 kommentarer:

 1. Inte läst någon av dina böcker, inte ens Harry Potter. Har bara sett filmerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen de är väldigt trogna böckerna, så det räknas nästan som att man läst dem :)

   Radera
 2. Det är roligt med ett extra tema i tematrion men jag lyckas aldrig med det; om jag hittar två som hänger ihop så är det alltid så att jag har en tredje som måste få vara med och som inte passar in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det! Två brukar vara jättelätt att komma på, medan den tredje alltid är svårast. Och ibland går det inte att hitta någon som passar riktigt bra ihop med de andra två...

   Radera
 3. Tack för det tredje tipset! Gillar verkligen The Bartimaeus trilogy!

  SvaraRadera