Böcker

Böcker

tisdag 3 december 2013

Böcker nuu! På en gång!Riktiga bokhandlar är trevliga, men som bekant kan det finnas anledningar att handla på nätet istället – större utbud inte minst. Ett problem är dock att man måste vänta innan man får sin bok, inte sällan en vecka eller mer. Självklart  funderar nätbokhandlarna på hur de snabbare skall kunna leverera beställningarna hem till kunderna, eftersom snabbare leveranser kan betyda ökad försäljning för dem.

Ingen tror väl att Posten skulle kunna klara supersnabba paketutdelningar, utan det hela får ordnas på annat sätt. Att man måste tänka kreativt i den här frågan är givet, men visst finns det gränser även där. Amazon lanserade idag framtidsvisionen Prime Air, vilket innebär att små drönare skulle flyga runt och lämna bokpaket till kunder. Leveranser inom 30 minuter är målet. Det är naturligtvis inte en seriös idé, men visst vore det praktiskt om det gick att genomföra på riktigt? Eller otroligt konstigt och förmodligen väldigt irriterande om det flög omkring små robotar överallt utomhus!

Trevligare vore väl Waterstones skämtsamma motdrag, satsningen O.W.L.S.(= Ornithological Waterstones Landing Service) som alltså går ut på att specialtränade ugglor sköter hemleveranserna med samma hastighet som Amazons drönare. "O.W.L.S. consists of a fleet of specially trained owls that, either working individually or as an adorable team, will be able to deliver your package within thirty minutes of you placing your order." Visst vore det underbart om det gick att klicka hem en order och vips, så kom en fin uggla flappande med böckerna! Men det är klart, jag brukar alltid beställa rätt tunga bokpaket ... jag vet inte om ugglor har starka ben men hur som helst vore det inte snällt mot dem att behöva släpa runt på mina tegelstenar. Hmm, de får nog fundera vidare på det där... 

8 kommentarer:

 1. Åh vilken Harry Potter-känsla det skulle blivit med ugglor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Leveransugglor kanske inte är någon bra idé egentligen, men det låter underbart! :D

   Radera
 2. Hahahhaa jag älskar det!!! Speciellt O.W.L.S uggleälskare som jag är :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag skriva om det förresten på Litteraturmagazinet och länka till dig förresten? Tycker att det är så fantastiskt roligt så vill gärna sprida vidare.

   Radera
  2. Ja, det går alldeles utmärkt. Du måste ju nästan, så mycket som du skrivit om ugglor redan! :D Du kanske kunde starta träningsläger för blivande leveransugglor hemma hos dig?

   Radera
  3. Hahaha jaaa det låter ju helt fantastiskt :D Och vad roligt att jag får låna. Var super snabb: http://www.litteraturmagazinet.se/anette-blomqvist/boklogg/harry-potteresque-ugglebokleverans-nagon-9230561

   :D Tack!!!!!

   Radera
 3. Åh, jag fick Harry Potter känsla när du pratade om ugglorna! :O Det hade ju varit en smårolig idé! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bättre om ugglorna får leverera brev än tunga bokpaket, men visst får man en mysig HP-känsla... :)

   Radera