Böcker

Böcker

måndag 2 december 2013

Äntligen Nyckeln

Om Nyckeln finns ingenting mer att säga än: LÄS! Eftersom du redan vet hur bra Cirkeln och Eld var är det lätt att förstå vad du har att vänta av den sista delen i trilogin. Det hela fortsätter nämligen på samma engagerande och spännande sätt som i de tidigare två böckerna, precis så som man vill att det skall göra.

Och om du inte har tagit dig an Engelsforsböckerna ännu ... vad väntar du på? Slösa inte din tid på annat, se till att börja läsa på en gång istället! Var dessutom glad åt att du kan kasta dig direkt över nästa så fort du är klar med en bok. Vi andra som betade av dem i den takt de gavs ut fick plågas länge i väntan på att en ny del skulle komma ut.

Och nu är det slut, en trilogi har som bekant bara tre delar (om man inte heter Douglas Adams, vill säga). Visst känns det tråkigt att komma till sista sidan av Nyckeln och veta att Engelsfors och de här människorna som vi kommit att tycka om så mycket, dem kommer vi inte att få läsa mer om. Samtidigt är det här absolut ett värdigt slut på en trilogi som håller hela vägen igenom. För det gör den. Det är klart att man kan ifrågasätta om det var rätt slut, den saken tål verkligen att fundera över. Fast det är ju också ett tecken på kvalitet att man gärna vill diskutera en bok och klura över en massa "tänk om". Inte minst som ett sätt att förlänga läsupplevelsen är Nyckeln en bok att behålla i tankarna länge efter att man avslutat den.

Men seså, börja läs nu. Nyckeln är på över 800 sidor, du har en del att göra!

2 kommentarer:

  1. Ja, den var verkligen spännande. Men jag är lite kluven till slutet.. Men men, man kan ju inte få allt ;)

    SvaraRadera
  2. Å! Jag tyckte det var ett toppenslut! Det är roligt att kunna fantisera vidare om vad Engelsfors råkar ut för. Jag gillar inte många slut, speciellt inte slut som är slut om du förstår vad jag menar! ;) Det var som det skulle vara tycker jag! Och ja, den var bra!!!

    SvaraRadera