Böcker

Böcker

tisdag 17 september 2013

King-klanen är överallt


Det är mycket King nu, man skulle nästan kunna tro att den där familjen planerar att ta över hela den mörkare delen av bokutgivningen. Åtminstone står de för en stor del av antalet sålda böcker! Joe Hill, husgud här på bloggen, kom ju med den fantastiska NOS4A2 i våras. Man får inte heller glömma Locke & Key, där den femte och hittills bästa delen nådde bokhandlarna i somras. Den sjätte och sista boken ges ut snart, vad jag vet är det dock fortfarande oklart när det blir. Och utöver detta har vi också Wraith: Welcome to Christmasland, serieboken som knyter an till NOS4A2. Jag tror att den kommer under hösten. Hoppas, hoppas!

Pappa King är som bekant inte heller lat vid tangentbordet. Joyland gavs ut i juni, men trots att det var en trevlig bok så var det ändå bara en mellanbok före Det Vi Väntat På Hela Året: Doctor Sleep. Nästa vecka är det äntligen dags! Som jag skrivit om tidigare här på bloggen har jag läst första kapitlet, och det trissade verkligen upp mina förväntningar. Inte för att jag egentligen har mycket tid att läsa för tillfället, men jag kommer ändå att kasta mig över den. Efter Doctor Sleep bör det givetvis snart komma ännu fler böcker, hur många som helst faktiskt. Det mest chockerande Stephen King skulle kunna göra är väl att slå av på takten i skrivandet...

Men det finns ännu fler i den där familjen. Här på bloggen recenserade jag nyligen Save Yourself av Kelly Braffet. Jag hade fått den rekommenderad och införskaffade den därför utan att närmare kolla upp författaren. När jag hade boken i min hand upptäckte jag att det stod på omslagsfliken att hon var gift med en viss Owen King... Egentligen visste jag det där, men hade inte kopplat ihop just den här boken med Kingens författarsvärdotter. Riktigt bra var den i alla fall, alldeles oavsett familjerelationen.

Häromdagen tittade jag på ett gammalt avsnitt av tv-serien Sons of Anarchy, och vem dyker upp där om inte en viss Stephen King i en helt underbart bisarr biroll med namnet Bachman (just det!). Alltså, Kingarna är överallt och de skriver hur mycket böcker som helst. Verkligen inte en dålig sak, om ni frågar mig... Och just därför finns det mycket att blogga om när det gäller alla de här böckerna. Kommande veckoslut (21-22/9) är det dags för ännu en temahelg hos Fiktiviteter, denna gång passande nog om Stephen King. Även här på bloggen planeras det dyka upp inlägg, som möjligen kommer behandla mina funderingar kring duschdraperier, döda husdjur och mekaniska björnar. Ni vet vad det är frågan om!


6 kommentarer:

 1. Ser verkligen fram emot duschdraperier och mekaniska björnar i helgen, och massor av dem naturligtvis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det skall verkligen bli kul med en King-helg! :D

   Radera
 2. Är det redan nästa vecka som Doctor Sleep kommer ut? Huuur ska jag hinna med?!
  Jag ligger verkligen efter när det gäller Kingens utgivning. Visst är det trevligt att han är så produktiv, men det är lätt att halka efter och plötsligt ha en 3-4 tegelstenar att avverka innan man är ikapp ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, den kommer alldeles snart: 24/9 är datumet som sagts! Just Doctor Sleep känns väldigt angelägen för min del, men annars gav jag upp att hinna med alla Kingens böcker för många år sedan. Det finns flera som jag missat -- eller har kvar, kanske man skall säga. :) Jag betar av några då och då, men kommer alltid på någon ny som ännu inte blivit läst... Otroligt så mycket han har hunnit skriva!

   Radera
 3. Härligheter är allt jag kan säga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Massor med böcker och det mesta är väldigt bra, dessutom! :D

   Radera