Böcker

Böcker

tisdag 21 augusti 2012

Utmaning – 8 saker om dig själv


Jag har blivit utmanad av Helenas bokhylla att berätta 8 fakta/vanor om mig själv. För att delta i denna utmaning finns det några regler:

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Här kommer åtta saker om mig:

1. Jag har pluggat historia, litteraturvetenskap och antikens kultur och samhällsliv på universitetet. Samt senare även arkiv- och informationsvetenskap.

2. Jag upptäckte Anne Rices vampyrböcker när jag gick på gymnasiet, vilket var under andra halvan av 1980-talet. Det betyder att jag läste alla utom de två första när de kom ut, så man fick vänta med spänning på nästa del.

3. Jag lånar aldrig skönlitteratur på bibliotek. Det skulle inte fungera, för jag kommer aldrig ihåg att lämna tillbaka böckerna i tid. När jag var yngre däremot lånade jag otroligt mycket på det lokala lilla biblioteket där jag bodde.

4. Jag har läst massor med språkkurser, vilket gör att jag kan litet grann av många olika språk. Riktigt bra kan jag engelska och tyska, men jag har hittills dessutom prövat på latin, ryska, spanska, franska och italienska. Och efter att ha läst Den hemliga historien av Donna Tartt läste jag en kurs i klassisk grekiska. Tyvärr är de flesta kurser i moderna språk inriktade på att man skall lära sig att tala språket, medan jag tycker det är roligast med grammatik och språkhistoria.

5. Jag är väldigt förtjust i tv-serier som Doctor Who, Supernatural, Sanctuary, Arkix X och Buffy. Ser fram emot hösthelger med riktigt uselt väder när det enda rätta är att kura ihop sig i soffan och klämma en dvd-box.

6.  Jag dricker nästan aldrig kaffe, men däremot väldigt gärna pepsi eller coca cola. Eller te, det dricker jag också mycket av.

7. Jag köpte en Kindle efter att ha hamnat i svåra kval när två av de principer som styr mitt liv hamnade på kollisionskurs: att jag gillar böcker och att jag gillar datorer/tekniska prylar. E-böcker kändes inte helt rätt, men jag har upptäckt att de faktiskt har sina fördelar. Jag har alltid min Kindle med mig i handväskan, så kan jag t.ex. läsa på t-banan på väg till jobbet.

8. Jag är väldigt förtjust i djur av alla slag, men tyvärr är min sambo allergisk mot allt med päls. Vi har akvariefiskar att pyssla om istället. De är dock inte så kramiga av sig. :)


Och så skall man skicka utmaningen vidare. Jag har sett att den gått runt hos många andra, så det är inte helt lätt att hitta någon som inte redan fått den. De jag väljer att utmana är: Bokbunden, Ciccis bokblogg, If you've heard this story before och Hellre barfota än boklös. Förhoppningsvis har inte alla fyra fått samma utmaning av någon annan och naturligtvis måste ni inte svara om ni inte vill!

6 kommentarer:

 1. Haha, Donna Tartts Den hemliga historien är anledningen till att jag läste latin i gymnasiet. Vilket var ett stort misstag :p

  Antar utmaningen och ska börja fundera på den nu! Det svåraste blir nog som sagt att hitta såna som inte har blivit utmanade än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Latin tyckte jag var bara kul, men grekiskan var verkligen ... rena grekiskan! Jag minns att dagens text kunde vara två rader lång, och ändå tog det flera timmar innan man hade koll på allt!

   Radera
 2. Doctor who gillas här också :)

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där med att inte låna skönlitteratur på biblioteket. Jag har dragit på mig sjukt stora skulder genom åren genom att låna böcker som jag sen helt glömmer bort att både läsa och lämna tillbaka. Men den här sommaren har jag faktiskt börjat låna skönlitterärt igen och har hittills inte dragit på mig några skulder alls (om man räknar bort reservationsavgifter).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lånar jag på bibliotek får jag så mycket böter att det nästan kostar lika mycket som att köpa böckerna! Plus att jag tycker att det känns så trist att behöva lämna tillbaka dem, jag vill ha böckerna kvar (även om det numera är väldigt ont om plats i bokhyllorna hemma...)

   Radera