Böcker

Böcker

måndag 20 augusti 2012

Tematrio med varulvar och vampyrer

Veckans tematrio hos Lyrans Noblesser är titlar med djur i. För att trassla till det tänkte jag försöka komma på böcker om antingen varulvar eller vampyrer, men när jag funderade på sådana upptäckte jag att det var både lättare och svårare än jag först trott. Att hitta tre böcker om varulvar med djur i titeln är nästan löjligt enkelt, medan vampyrböckerna håller sig noga undan från detta.

Om vi börjar med varulvarna, så är det helt naturligt vargar som dyker upp i dem:
- Vargsläkte av Caroline L. Jensen är ett svenskt bidrag
- The Wolf Gift är den senaste boken av Anne Rice, som alltså lämnat vampyrerna (utan att nämna ett endaste litet småkryp i titlarna!)
- The Silver Wolf av Alice Borchardt kom i slutet av 1990-talet och är faktiskt skriven av Anne Rices syster. Jag tror att det finns tre stycken i samma serie, alla med varg i titeln.

Men varulvar känns ju nästan fuskigt enkelt, så egentligen ville jag hitta en tematrio med vampyrböcker eftersom det var en svårare utmaning. Men där gick jag bet, jag har bara kommit på två stycken: Black Swan Rising av Lee Carroll och Obsidian Butterfly av Laurell K. Hamilton. Den senare boken vill jag egentligen inte heller ha med, för det var där någonstans som Anita Blake-böckerna verkligen började spåra ur. Så det är inte en bok jag vill rekommendera till någon. Men en tredje bok kunde jag inte komma på. Är det någon annan som har ett förslag..?

3 kommentarer:

 1. Varg titlar verkar vara ganska vanligt förekommande, jag fick också med en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vargtitlar verkar finnas hur många som helst!

   Radera
 2. Ja det var mycket var där:) Inga titlar jag känner igen!

  SvaraRadera