Böcker

Böcker

fredag 24 augusti 2012

Fiktiviteters födelsedagsenkät

Fiktiviteter fyller år, både som blogg och på riktigt! Grattis till det säger jag och dessutom till att Fiktiviteter är en av de nominerade till bästa bokblogg i Forma Books Blog Award. Väldigt roligt och välförtjänt!  

För den som vill deltaga i firandet av bemärkelsedagarna finns en födelsedagsenkät och dessutom en tävling. 

Här kommer mina svar på enkäten:

Vilken var din bästa bok i sommar?
Oj då, den frågan var oväntat svår! Jag har läst flera böcker under sommaren som varit rätt bra, bl.a. av Amanda Hellberg och Carrie Ryan. Men det känns ändå som att jag har svårt att hitta en "bästa" bok. Det har tyvärr varit en litet stressig och pressad sommar, så den där riktiga läsron ville inte riktigt infinna sig och inte heller någon riktigt bra läsupplevelse. Jag får hoppas på hösten istället. 

Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Eftersom så många hyllar Elizabeth Hand bara måste jag pröva på att läsa hennes böcker – ett par stycken har inhandlats och när jag skrivit klart det här tänkte jag försöka fördriva resterna av min förkylning med att läsa Waking the Moon. Utöver det ser jag också fram emot the Twelwe av Justin Cronin, vilket många andra verkar göra också. En bok som kom i somras, men som jag ännu inte hunnit med är Shadow of night av Deborah Harkness. Det är en rejäl tegelsten om häxor och vampyrer som jag dock känner att jag behöver litet lugn och ro för att läsa. Inväntar rätt tillfälle alltså, när nu det skall bli...

Har du planerat något läsprojekt i höst?
Jag är med i tre på tre-utmaningen hos Pocketlover och där skall jag läsa tre ryska författare som skriver urban fantasy/postapokalyps/dystopiskt. Det skall bli intressant! 

Finns det någon av dig ännu oläst författare som du skulle vilja stifta bekantskap med i höst?

Elizabeth Hand blir det då, helt givet med början nu på en gång! 

Vilken bok skulle du vilja tipsa alla om att läsa i höstrusket (/höstsolen)?

Jag tror att alla som gillar Doctor Who (och jag vet att ni är många...) skulle gilla Ben Aaronovitch böcker om Peter Grant, Londonpolis och trollkarlslärling. Författaren har faktiskt ett förflutet som manusförfattare till Doctor Who och han skriver skräck/deckare med glimten i ögat på ett sådant där sätt som bara engelsmän kan. Här på bloggen har jag skrivit om den första boken, Rivers of London. Och nu när jag tänker efter inser jag att det faktiskt var den bästa boken jag läste under sommaren! 

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst Generation Loss än så länge med Elizabeth Hand men den är helt galet bra :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag precis läst klart Waking the Moon, och den kan verkligen rekommenderas! :)

      Radera