Böcker

Böcker

onsdag 22 augusti 2012

Mer om höstens böcker


I ett tidigare inlägg tipsade jag om ett antal svenska författare som kommer med nya böcker under hösten. Denna gång tänkte jag istället presentera några titlar som kommer ut på svenska och som alltså tidigare funnits på något annat språk.

- Eldnatt (Horfðu á mig) av Yrsa Sigurdardottir har jag nämnt tidigare och det är alltså fortsättningen på hennes isländska serie om advokaten Thora. Den har alldeles nyligen kommit ut (Modernista).
- I dödsskuggans land (the Reapers are the Angels) av Alden Bell är en zombieberättelse som också precis nyss kommit ut. (Mix förlag)
- Magikerna (the Magicians) av Lev Grossman är första delen i en serie där huvudpersonen går på ett college för magiker och efterhand börjar inse att det kan finnas en annan värld än vår egen. (Bra böcker, september)
- Midnattsgränden (Midnight Alley) av Rachel Caine är tredje delen i serien om vampyrerna i Morganville. Studenten Claire dras in allt djupare i vampyrernas värld, men det gör inte att de framstår som mindre farliga...  (Styxx fantasy, september)
- Chanslös (Changeless) av Gail Carriger är andra delen om den själlösa Alexia Tarabotti och skall enligt reklamtexten innehålla luftskepp, parasoll och mumier. Samt givetvis en del del varulvar och tedrickande. (Styxx fantasy, oktober).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar