Böcker

Böcker

lördag 20 april 2013

Stockholms internationella seriefestival


Nästa vecka är det dags för Stockholms internationella seriefestival, som äger rum på Kulturhuset 26-28 april. En del aktiviteter blir det dock redan från och med måndagen 22 april, så egentligen är det en hel vecka med serietema man har att se fram emot. 

Temat för seriefestivalen är eskapism: "Vi uppmärksammar de verklighetsflyktiga genrerna – äventyrsserier och superhjältar, science fiction och fantasy, skräck och surrealism och erotisk fantasi", som det står på festivalens hemsida. Det låter onekligen väldigt spännande, och man kan se på programmet att det kommer bli en del intressanta evenemang. Bland mycket annat ingår de här programpunkterna:

 • Berättelser från Engelsfors Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson och Karl Johnson i samtal med Fabian Göranson. 
 • Ola Skogängs ockulta stad: Utställningsvernissage och boksläpp. Lisa Medin samtalar med Ola Skogäng och Daniel Thollin. Utställningen i Lilla Galleriet pågår till och med 16 juni. 
 • Sci-fi på svenska Sofia Falkenhem, Maria Fröhlich och Lisa Medin om att jobba med science fiction-serier i Sverige.
 • En seriebransch i förändring Festivalens stora branschsamtal. De tongivande förlagen samt bokhandeln i en dialog om den svenska marknadens nutid och närstående framtid. Moderator: Roger Wilson (SR Kino i P1).
 • Eskapism, skräckserier och moralpanik Eskapix Press presenterar ett skräckfyllt samtal med Henrik Holmström, Dennis Gustafsson, Lars Krantz, CJ Håkansson, Mikke Schirén och Jimmy Wallin. 
 • The Walking Dead presenterar: ”Att leva i en odöd värld” –zombieöverlevnadskurs med Herman Geijer

Mer information finns på festivalens blogg och på deras facebook-eventsida

2 kommentarer:

 1. Nejmen vad roligt. Borde hinna förbi och snabbkolla en lunch. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju som gjort för att man skall kunna hoppa in en stund, man måste inte vara med hela tiden. Mycket intressant verkar det bli i alla fall!

   Radera