Böcker

Böcker

torsdag 11 april 2013

The Blade Itself i serieversion ... nu på en gång!


Det stora avslöjandet från Joe Abercrombie visade sig vara en graphic novel gjord efter boken The Blade Itself. Ok, ett liiitet styng av besvikelse finns det här, för visst hade det varit roligt med en helt ny story som inte funnits utgiven sedan tidigare. Bland kommentarerna på Abercrombies blogg kan man notera att spänningen steg när de första bilderna lades upp, för på dem ser man tydligt att Logen Ninefingers har inte mindre än tio fingrar. Rörde det sig kanske om en prequel där man skulle få veta mer om Logen innan handlingen i böckerna börjar? Men nej, de där bilderna var inte klara och i en senare version är ett finger borta – där är Logen som vi känner honom.

Men förutom detta, visst ser det bra ut? Och det bästa av allt är att man kan börja läsa på en gång. Just det, NU PÅ EN GÅNG! Den här serien skall nämligen inte ges ut på vanligt sätt, utan också publiceras gratis på nätet (och tryckas i bokform
för den som hellre läser på det sättet). Nackdelen är dock att det bara kommer läggas ut ett par sidor åt gången, man får boken i småportioner om man vill kasta sig över dem så fort de kommit ut.

De första tolv sidorna finns att läsa här. Jag ser fram emot att fortsättning följer...

2 kommentarer:

  1. ALLTSÅ GUD vad jag vill ha en Logen-prequel nu! Det måste hända. Abercrombie måste sluta skriva hela böcker om fältslag och skriva mer om The Bloody Nine.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen, visst hade man verkligen velat ha en prequel! Och att de lurades med bilderna på det där sättet visar väl att Abercrombie vet om att det är det vi längtar efter..?

      Radera