Böcker

Böcker

fredag 5 april 2013

S.J. Bolton – vad heter din bok då?

Det är visst inte bara Joe Hill som ger ut böcker med olika titlar, även S.J. Boltons kommande har drabbats av samma sak. I det här fallet skiljer sig dock titlarna åt så mycket att man inte utan att kolla upp vad boken handlar om förstår att det är samma. När det gäller Joe Hill är väl den risken obefintlig, för många kommer nog ens inte uppfatta att det finns två olika titlar.

I alla fall, tillbaka till S.J. Bolton. Jag tyckte det verkade liiitet konstigt att hon skulle ge ut två böcker med bara ett par månaders mellanrum, men läser man om innehållet framgår att Lost och Like this forever är samma bok.

Lost   Like This, For Ever

Like this forever är UK-titeln och den kommer ut nu i dagarna. Lost är den amerikanska utgåvan som man får vänta på tills juni. För övrigt är Lost inte någon bra titel på en bok, för det är helt omöjligt att söka på den utan att resultatet kommer bort helt bland alla träffar som hör till en viss tv-serie...

2 kommentarer:

 1. Arrgh, dubbelköpsfällan strikes again! Håller med om att Lost inte är någon vidare titel, även om jag gillade både Lost och Joy Fieldings roman med samma titel. Men nog är Like This, Forever en klart bättre titel.

  Har för mig att de olika titlarna brular ha med rättigheter att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var väldigt nära att råka beställa bägge, tänkte att Lost kanske var någon gammal bok som skulle ges ut igen. Såg dock att flera nätbokhandlar lagt in varningar om de alternativa titlarna, de vill väl undvika att få arga kunder. :)

   Radera