Böcker

Böcker

tisdag 19 februari 2013

ArkeologideckareDeckare är det ju många som gillar att läsa, men det har aldrig riktigt varit en genre som passat mig. För det mesta föredrar jag andra böcker, men visst har jag klämt en och annan deckare under åren. Det har varit allt från Dorothy Sayers och Maria Lang till Donna Leon och Patricia Cornwell. Vanliga polisdeckare är inte något jag går igång på, men det finns ju andra sorter. Innehåller de tillräckligt mycket svärta och gärna litet mer mystiska inslag än bara vanliga mord, då kan även jag bli intresserad. Blanda in litet historia, mysko arkeologiska fynd, hemliga sällskap och skumma religiösa sekter, då är jag verkligen med på noterna.

En sorts sådana deckare som jag har fått rekommenderade är Elly Griffiths böcker om arkeologen Ruth Galloway. Jag har plockat upp den första boken i serien, Flickan under jorden, och det är trevlig läsning åtminstone så långt som jag kommit (ungefär halva). Visst finns det en polis och ett mord eller två med, men det som står i fokus är mestadels andra saker. Och rätt spännande är det också!

Någon deckarfanatiker kommer jag aldrig att kunna omvändas till, men är inte nödvändigt för att man skall kunna uppskatta den här boken. Tack Dark Places, Enligt O, Bokomaten, Fiktiviteter med flera för att ni peppat för Elly Griffiths! 

2 kommentarer:

  1. Jag har läst de två första och tyckte de var bra. Har dock än inte känt något sug efter #3. Kan ju iofs bero på att så mycket annat gott och blandat ligger i läsa-högen just nu. Angenäma problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår var du menar! Den här boken var helt ok, men ingenting som jag måste läsa vidare i omedelbart. Fast jag kommer läsa fler delar i serien, det är helt säkert!

      Radera