Böcker

Böcker

fredag 22 februari 2013

Having a fangirl moment ...


Igår skrev jag här på bloggen om en novell jag läst som var skriven av Stephen King och Joe Hill tillsammans. Vad jag inte riktigt uppfattade när jag laddade ned den var att det dessutom ingick varsitt smakprov ur respektive författares kommande böcker. Och ojoj, efter att ha läst igenom de sidorna steg mina förväntningar i höjden!

En bok jag har peppat för förut är NOS4A2 av Joe Hill som släpps i april. Titeln antyder att den har  någon slags vampyrtema, men att döma av de sidor jag nu har läst (inledningssidorna) ligger det här väldigt långt ifrån twilight-sorten av vampyrer. Det är nog en rätt obehagligt historia, skulle jag tro ... and I'm not saying that's a bad thing..! Jag gillar annat som Joe Hill har skrivit, så jag tror stenhårt på den här boken.

Men det som verkligen försatte mig i total OMG-stämning var inte Joe Hill, utan smakprovet ur Stephen Kings nya bok. Det är alltså Doctor Sleep, fortsättningen på The Shining, kingens skräckklassiker från 1977. Den här boken har många höga förväntningar på, men jag måste erkänna att jag har varit rätt skeptisk. Kan det verkligen fungera att skriva en fortsättning på en bok när det gått nästan 30 år sedan den första kom ut? Inte heller vilken bok som helst, the Shining är ju och har varit en riktig milstolpe inom skräckgenren både som bok och film. Hur följer man upp en sådan sak på ett vettigt sätt utan att göra alla besvikna? Men alltså, de här första sidorna som jag läst svepte in mig i handlingen och lyckades på ett helt otroligt sätt knyta an till de delar i the Shining som berörde mig allra mest – trots att det nu är många år sedan jag läste den boken. Och sedan var det slut, jag fick ju bara ett par sidor! Det går ju inte, jag vill läsa hela boken NU! Jag bara MÅSTE! Men den kommer inte förrän i SEPTEMBER ... Oooh, denna väntan!

4 kommentarer:

 1. Oj, kanske kan man lägga den på bevakning redan nu? Annars förlitar jag mig på att du kommer att skriva om den när den kommer ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog kanske litet tidigt med bevakning ännu. Men ja, både jag och många andra kommer garanterat att påminna när det börjar närma sig! :)

   Radera
 2. Åh jag har också läst de första sidorna ur Dr Sleep och man blir ju ännu mer peppad då ju. Otroligt lång väntan tills den kommer ut!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst blir man peppad! Ser verkligen fram emot hösten nu! :D

   Radera