Böcker

Böcker

torsdag 21 februari 2013

När skräckmästarna samarbetar...


Kan ett fält med högt gräs vara skrämmande? Kanske inte i vanliga fall, men när Stephen King och Joe Hill tillsammans sätter tänderna i ett ämne kan det inte bli annat än läskigt. Tro mig, grönskan som man möter i In the Tall Grass är ingenting man vill uppleva i verkligheten.

In the Tall Grass är en novell som finns i e-boksformat, perfekt läsning när man vill koppla bort trängseln i rusningstrafik på tunnelbanan. Själva berättelsen handlar om ett syskonpar som stannar vid vägkanten för att hjälpa ett barn som gått vilse i ett fält med högt gräs. Ni kan själva lista ut att situationen verkligen inte är så enkel som den förefaller vara. Precis som man kan vänta sig när de här bägge skräckmästarna är i farten blir det otäckt, på flera olika sätt till och med. Berättelsen rymmer både psykologisk skräck och mer splatterartade inslag. Heeelt ok läsning!

2 kommentarer:

  1. Har försökt att få tag på den här förut men då har den varit slut! Vill verkligen läsa den!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den verkar ha kommit ut i flera omgångar. Tror att den släppts igen för att de skall kunna få ut extramaterialet som jag skriver om i nästa inlägg. Men även i sig själv är den klart läsvärt!

      Radera