Böcker

Böcker

onsdag 6 mars 2013

Äntligen, äntligen – Night Watch är tillbaka!

Länge, länge har jag väntat på femte delen i Sergei Lukyanenkos serie Night Watch. Att den skulle heta the New Watch har jag vetat ett tag, men själva boken verkade ju aldrig komma – åtminstone inte på engelska. Den ryska originalutgåvan kom förra året. Men titta här, nu finns ett omslag med engelsk titel och en beskrivning av innehållet. Utgivningsdatum sägs vara i maj. Hoppas, hoppas att det inte blir framflyttat igen!

Så här beskriver SF-bokhandeln vad the New Watch kommer att handla om:
Det har länge rått en spänd vapenvila i Skymningen, med Ljusets agenter på ena sidan och Mörkrets på den andra. Men nu kommer en fara som hotar den sköra balansen och hela världen.
På Moskvas flygplats hör Ljusagenten Anton Gorodetsky ett barn skrika om en flygplanskrasch. Han upptäcker att barnet är en profet - en övernaturlig varelse vars förutsägelser blir sanna om de hörs av människor. Kraschen avvärjs, men det orsakar en rämna i den naturliga ordningen, vilket bekräftas av den plötsliga ankomsten av ett skräckinjagande mörkt rovdjur. För att hitta ledtrådar om vad som hänt reser Gorodetsky till London, Kina och genom Ryssland, och på vägen hittar han en rad alltmer katastrofala profetior. Han tvingas inse att det är själva Skymningen som står på spel, och att det bara är han som kan rädda den.

Den senaste delen i serien kom 2009, så nu ser jag verkligen fram emot en fortsättning. Ytterligare en bok att peppa inför alltså! 


4 kommentarer:

 1. Jag började läsa Nattpatrullen en gång men gav upp av någon anledning... Och jag ger nästan ALDRIG upp! Får ge den en ny chans snart tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar verkligen den här serien, men det är möjligt att den tar ett tag att komma in i. Och jag tycker nog den blivit bättre för varje bok!

   Radera
 2. Jag har första boken, på svenska. Borde läsa den nån gång, så jag vet om jag vill köpa den andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra böcker! Litet annorlunda än många andra urban fantasy, kanske för att de är ryska? Jag gillar dem i alla fall väldigt mycket! :)

   Radera