Böcker

Böcker

tisdag 22 januari 2013

Anna klädd i blod

Anna klädd i blod (Anna Dressed in Blood) av Kendare Blake handlar om Cas, tonåring och professionell spökjägare. Tillsammans med sin new age-mamma flyttar han runt mellan olika platser där det sägs att det spökar. Att ha att göra med spöken är dock en farlig sysselsättning och egentligen inget för en ensam tonårskille, men Cas vill ta vid efter sin pappa som dödades när han konfronterade ett särskilt ondskefullt spöke.

När boken börjar har Cas blivit tipsad om ett väldigt speciellt spöke, en tonårsflicka som på 1950-talet dödades på väg till en skoldans. "Anna klädd i blod" kallas hon, för det påstås att hon går igen, fortfarande iklädd sin nedblodade balklänning. Nu står huset där hennes familj bodde öde och det ryktas att personer som vågat sig in där har försvunnit under mystiska omständigheter. Några bevis för att någon verkligen har dödats av henne finns givetvis inte, men bland traktens tonåringar berättas spökhistorier om den mördade flickan som tar en ryslig hämnd på alla som får syn på hennes vålnad.

Skall man beskriva Anna klädd i blod så kan man säga att det är ungefär som ett avsnitt av TV-serien Supernatural, fast i bokform. Ni vet: ungdomar som bekämpar det övernaturliga, gör galet farliga saker som de vuxna inte ens märker, kanske till och med räddar världen. Inte något märkvärdigt egentligen, men spännande, lagom otäckt och till och med litet hjärteknipande på slutet. Både Cas och flera av de andra personerna i boken är trevliga bekantskaper som det faktiskt känns rätt trist att behöva lämna när boken är slut. Alltså: vill man underhålla sig med litet spökaction är den här boken ett väldigt bra val. Jag ser fram emot fortsättningen, för jag vill veta hur det går för Cas!

2 kommentarer:

 1. Eh...COME TO MAMA!!
  Hur hade jag kunnat missa det här? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gillar man spöken bör man inte missa den här boken. Läs, läs, läs! :)

   Radera