Böcker

Böcker

tisdag 6 augusti 2013

Tre på tre: Ond bråd dödEtt säkert tecken på att hösten är på väg (yay!) är att det blivit dags att bestämma tema inför Pocketlovers Tre på tre-utmaning. Förra året läste jag tre ryska böcker, vilket var mycket intressant. I år fick jag klura ett tag innan jag kom på något bra tema, men hittade till slut ett som känns lockande. Just nu är det ju mycket dystopier på bloggen, så till den här utmaningen ville jag ha något helt annat. Efter en stunds rotande i hyllorna hemma insåg jag att tre hyllvärmare som jag tänkt läsa länge faktiskt hade en hel del gemensamt. För enkelhetens skull kan vi kalla mitt tema för i år för Ond bråd död. Men det skulle också kunna heta Kvinnliga författare skriver om kvinnliga författare, för huvudpersonerna i alla tre böckerna är författare eller journalister.

Böckerna jag tänkt läsa är:
Darkness my old friend av Lisa Unger
The Ghost Orchid av Carol Goodman
Sharp Objects av Gillian Flynn

Det här är tre böcker som jag hört mycket positivt om, så jag ser verkligen fram emot att äntligen läsa dem. De handlar på olika sätt om hemska händelser som inträffat många år tidigare, men som inte fått någon ordentlig upplösning. I alla tre finns det en hel del både mystiskt och farligt för huvudpersonerna att dras in i, trots att många år har gått. Och de handlar som sagt om två författare (Darkness... och Ghost Orchid) och en journalist (Sharp Objects).

Reglerna ser ut som vanligt, en bok i månaden under september, oktober och november. Rapporter kommer framöver om hur det går med utmaningen!


6 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska val!! Själv kommer jag inte vara med i tre på tre i år men det är nästan så jag vill haka på dina val :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser verkligen fram emot att läsa de här böckerna, har hört så mycket hyllningar att de bara måste vara jättebra! :)

   Radera
 2. Åh, vilket eminent tema ( med ett eminent namn!) Jag tänker att jag också i höst ska försöka läsa en Carol Goodman-hyllvärmare som jag har haft liggande i hyllan i ett år. Hon känns som en höstförfattare.

  SvaraRadera
 3. Det stämmer, Carol Goodman passar att läsa på hösten. Just den här boken har jag tänkt läsa länge, men ibland känns det som att man måste hitta rätt tillfälle. Det gäller förresten alla tre böckerna - men nu ska det äntligen bli av att jag läser dem!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad bra att du är med i utmaning, för nu hittade ju jag hit till din blogg - den verkar vara helt i min smak ^_^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra! Själv tycker jag att det verkade finnas en hel del intressant på din blogg! :)

   Radera