Böcker

Böcker

fredag 30 augusti 2013

Nu börjar bokhösten – Oh Yes!Nu är det alldeles strax september och äntligen kan vi säga att det är höst. Och det, kära vänner, betyder att det är massor med otroligt spännande böcker på gång. Jag har sagt det förut och kommer att säga det igen: det här måste vara det bästa bokåret på länge. I våras kom ett antal riktigt bra böcker och redan nu under september och oktober kommer det ännu fler väldigt lovande titlar.

Här är några av de som jag ser allra mest fram emot:

-3/9 The Coldest Girl in Coldtown/Holly Black. YA med vampyrer som sägs vara riktigt bra.
-19/9 The Dream Thieves/Maggie Stiefvater. Fortsättningen på Raven Boys/Kretsen, som förhoppningsvis är lika bra som första delen.
-24/9 Doctor Sleep/Stephen King. Och på tal om fortsättning, flera decennier senare det helt osannolika att Kingen skrivit en uppföljare till The Shining.
-8/10 Blythewood/Garol Goodman. Efter en del mindre intressanta demoner och vampyrer återvänder Carol Goodman till akaporren, som väl är det hon gör bäst.
-10/10 Bellman & Black/Diane Setterfield. Författaren till Den trettonde historien är tillbaka med en ny bok, denna gång med den trevliga undertiteln A Ghost Story.
-10/10 The Abominable/Dan Simmons. Precis som i The terror utspelar sig den här boken i ett hemsökt snölandskap, men denna gång är det Mount Everest istället för en polarexpedition. Skrämmande vinterläsning blir det garanterat.
-22/10 The Goldfinch/Donna Tartt. Äntligen, äntligen en ny bok från författaren till en av de bästa böckerna någonsin.

Tja, jag har i alla fall helt galet höga förväntningar på flera av de här böckerna. Återstå att se om de lever upp till dem, eller om det blir platt fall för någon. Jag är dock helt säker på att det kommer bli mycket trevlig läsning framöver.

Datumen är hämtade från Amazon och Bokus. Det bör observeras att de kan ändra och att uppgifterna dessutom kan variera något beroende på att engelska och amerikanska upplagor inte alltid ges ut helt samtidigt. Förhoppningsvis skall böckerna gå att få tag på från de datum som anges.

4 kommentarer:

 1. Verkligen en fantastisk bokhöst i år! Jag vill lägga till Nyckeln och Scott Lynchs The Republic of Thieves på listan, men annars är jag med på det mesta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är absolut böcker att se fram emot, också! Fast att Nyckeln inte är med är för att den kommer i november, min lista har bara hunnit fram till oktober... vilket om något visar hur mycket intressanta böcker som kommer ut den här hösten! :D

   Radera
 2. Ser verkligen fram mot Tartts bok, älskade Den lille vännen.

  Den trettonde historien var bra. Hoppas den kommer i svensk översättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tartts bok hoppas jag såå mycket på! Och den kommer i svensk översättning rätt snart (senare i höst), vad gäller Setterfield vet jag inte -- men det är nog inte omöjligt att den också är på gång.

   Radera