Böcker

Böcker

fredag 23 augusti 2013

Jack the ripper i realtidDet är nu exakt 125 år sedan de hemska mord i London som sägs ha begåtts av en viss Jack the Ripper. Någon mördare lyckades man som bekant inte sätta fast, och teorierna om vem det egentligen var har under åren varit många. Vissa har blivit fast beslutna att komma fram till sanningen, som till exempel Patricia Cornwell när hon i Portrait of a Killer: Jack the Ripper – Case Closed påstod sig ha analyserat fram en lösning. Verkligen inte alla höll med om hennes slutsatser, men så måste det väl också vara. Så här långt i efterhand kan man sätta ihop hitta mer eller mindre trovärdiga teorier om vem som var mördaren, men längre än så är det knappast möjligt att komma. 

Ändå, Jack the Ripper fortsätter att fascinera. Och nu kommer det ges tillfälle för den som vill känna på litet av spänningen och skräcken kring de här händelserna som utspelade sig över ungefär fyra månaders tid med början den 31 augusti 1888. Som man kan läsa i den här artikeln hos BBC har ett gäng "Ripperologists" pusslat ihop alla detaljer och kommer med början i morgon lördag att twittra i realtid allteftersom morden avlöser varandra, rädslan breder ut sig och ryktesspridningen är i full gång om vem den skyldige egentligen är. Fast 125 år i efterhand, om ni hänger med. 

Följ @WChapelRealTime om ni på egen hand vill uppleva "the autumn of terror". Läskige Jack är tillbaka i Whitechapel... 

3 kommentarer:

 1. Spooky! Men jag håller med, jack the ripper fortsätter att fascinera och är inte Nu ser du mig av S.J.Bolton också ett bra exempel på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bolton är ett bra exempel! Tv-serien Whitechapel är ett annat, liksom också serien/filmen From Hell. Det finns hur mycket som helst!

   Radera
 2. Verkligen, Jack the Ripper och det han/hon gjorde är något som alltid kommer att fascinera!

  SvaraRadera