Böcker

Böcker

lördag 8 juni 2013

Man kan aldrig få nog av EngelsforsEngelsfors är garanterat inte en plats där jag skulle vilja bosätta mig. Jag fick min beskärda del av gudsförgätna hålor i Bergslagen när jag växte upp, och vet i likhet med de utvalda hur hemska sådana platser kan vara. Ja, förlåt då alla som har charmiga små sommarstugor mitt i den fina skogen, men att tillbringa sin barndom på en sådan plats är själsdödande av stora mått. Det är hindrar dock inte att hundratals (tusentals?) entusiastiska ungdomar strömmat till de auditions som nu i dagarna hålls inför Cirkeln-filmen. Många verkar det vara som kan se sig själva som någon av de utvalda. Fast det är klart, bara för att de är med i filmen behöver de ju inte bosätta sig i Engelsfors...

Ett reportage från radions P4 om torsdagens audition i Stockholm kan man höra här:

Lyssna: Stockholmsnytt 20130608 09:30

Men det är inte slut på nyheterna än, för nu har det också blivit klart när Nyckeln kommer ut. Den 15 november kan man äntligen lägga tassarna på den sista delen i trilogin. Även om man väldigt gärna vill veta vad som händer med de utvalda så känns det naturligtvis också litet sorgligt att det hela faktiskt tar slut här. Enligt uppgift är dock Nyckeln en riktig tegelsten på över 900 sidor, så det kommer i alla fall ta en stund att läsa den. Och med datumet klart blir det till att planera kalendern. För man måste ju ha tid att kasta sig över den här boken direkt, inte sant?

Dessutom finns det ju faktiskt också nya saker att hoppas på efter Nyckeln. En sådan att se fram emot är att Mats Strandberg har planer på att skriva en skräckroman, som skall ges ut av Norstedts. Det kommer alltid mer böcker, med andra ord. Det blir nog bra det här.

2 kommentarer:

  1. Blir ju en perfekt jullovsläsning med andra ord! Kämpar på med tegelstenar just nu och lovar mig själv att jag ska vänta ett tag med den typen av böcker när jag är klar med den här... och då kanske jag är sugen igen lagom till Nyckeln.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också ett tegelstensberg att avverka, men det hoppas jag ha hunnit med fram till november. De tidigare två böckerna gick rätt snabbt att läsa, så jag tycker verkligen det låter bra att den här är så tjock! :)

      Radera