Böcker

Böcker

tisdag 4 juni 2013

Bra böcker på tyska?På sistone har jag uppmärksammat att det kommit mycket intressanta böcker som varit översatta från tyska. Som exempel kan nämnas Judas barn av Markus Heitz, Saeculum av Ursula Poznanski och Psykbrytaren av Sebastian Fitzek. Det här får mig att fundera över vad det finns för spännande titlar som ännu inte blivit översatta. Kanske vore det dags att jag skulle försöka mig på att läsa några böcker på tyska, det var länge sedan sist. Det är visserligen ett tag sedan jag gick i skolan, men av någon anledning sitter sex års tysklektioner som berget. Om jag skall prata tyska tar det litet tid för mig att hitta formuleringarna, men det är inga problem med att läsa.

I sommar tänkte jag (återigen!) besöka Berlin, som är en av mina verkliga favoritstäder. Då tänkte jag försöka passa på att hinna med litet bokshopping, men frågan är bara vad jag skall köpa. Möjligen ger det sig när jag väl är på plats, men jag tänkte ändå försöka kolla upp litet grann i förväg vad det finns för böcker som kan vara intressanta. Om det är någon som har förslag på en bok som ni tror att jag skulle gilla, hör då gärna av er! Alla tips mottages tacksamt!

6 kommentarer:

 1. Nu finns den visserligen översatt till svenska men annars är "Die Entdeckung der Currywurst" av Uwe Timm en riktigt bra bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, den boken! :) Vi får se vad som ser spännande ut på plats. Men det får nog inte bli några tegelstenar i alla fall, det går litet långsammare att läsa på tyska...

   Radera
 2. Vad sägs om Juli Zeh?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst, måste kollas upp! Tack för tipset!

   Radera
 3. En av de yngre tyska författarna som jag tycker är riktigt bra är Daniel Kehlmann.

  Och så måste jag tipsa dig om kulturvaruhuset Dussmann som är min absoluta favoritaffär i Berlin, finns på Friedrichstrasse 90 och är ett måste om man gillar böcker. De har allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Daniel Kehlmann verkar vara ett intressant namn, jag antecknar! Och Dussman är verkligen bra, har varit där förut och tänker inte missa den här gången heller! :)

   Radera