Böcker

Böcker

lördag 1 juni 2013

Lovecraft på Dramaten i höst


Sommar är givetvis trevligt, men samtidigt kan jag inte låta bli att längta efter hösten som på många sätt är min favoritårstid. Den kommande hösten släpps flera efterlängtade böcker, men det verkar också hända mycket annat spännande. En sådan sak är en uppsättning på Dramaten (Elverket): Necronomicon – en skräckmusikalsom bygger på berättelser av Lovecraft. Manus och regi står Rikard Lekander för, medan musiken är skriven av Tiger Lillies och Alexander Hacke (från Einstürzende Neubauten). Enligt hemsidan skall det vara: "en musikalisk och blodig skräckthriller om att tvingas bli vuxen och om universums brutala likgiltighet inför vår existens. En fasansfull vandring ner i avgrunden." 

I vanliga fall är inte musikaler något för mig, men det här låter riktigt lovande. Både att det är Lovecraft och att Alexander Hacke varit med och gjort musiken är tillräckligt för att jag skall börja famla efter beställningsknappen på Dramatens biljettbokningssida. Ännu bättre blir det av att huvudrollen skall spelas av Staffan Göthe, som jag såg för många år sedan när han hade rollen som djävulen i Black Rider. Det var ju faktiskt också en musikal som spelades på Elverket. Riktigt bra var det, och det har även Necronomicon alla förutsättningar att bli. Slutligen, kolla in bilden som används för att göra reklam för föreställningen. Whoa,  det där vill jag se mer av! 

Necronomicon – en skräckmusikal har premiär 3 oktober. 

2 kommentarer:

  1. Bra tips. Har ju helt tappat kontakt med både teatrar och museer de senaste åren (skyller allt på flytten till förorten...) men något borde jag väl lyckas se till hösten om inte annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Teater har jag ärligt talat inte så bra koll på heller, men den här nyheten lyckades jag snappa upp i alla fall. Och visst verkar det lovande! :)

      Radera