Böcker

Böcker

tisdag 19 november 2013

Arkiv X-abstinensen

Trots att många år vid det här laget har gått sedan Arkiv X slutade sändas händer det fortfarande att jag drabbas av den där särskilda tomheten som egentligen bara kan fyllas av en rejäl dos Mulder och Scully. Men efter att ha sett de gamla tv-avsnitten flera gånger om (första halvan av serien, alltså), skulle det vara trevligt med något nytt. Som en liten snuttefilt att ta till när abstinensen sätter in finns då faktiskt Arkiv X också i serieversion. 

X files: 30 days of night är precis som titeln antyder en crossover där Mulder och Scully åker till Alaska för att undersöka några mycket blodiga och mystiska händelser. Alla som är bekanta med originalserien (och filmerna) 30 days of night vet att det rör sig om riktigt farliga saker som döljer sig i den långa vinternatten. Om det inte alls blir ljust på dagarna är det verkligen inte en bra sak om man misstänker att en viss sorts blodtörstiga varelser är i farten. Att de skall få till en slutlig lösning på det som drabbat området är väl aldrig egentligen syftet med historien, men man bör komma ihåg att de avsnitt av Arkiv X som var allra otäckast var alltid de där veckans monster var undanglidande och Mulder och Scully med ett nödrop klarade livhanken själva. Med andra ord är det här en mycket blodig historia där det inte är själva handlingen som är det viktigaste. Istället är det bara så otroligt trevlig att få tillbringa en liten stund i sällskap med allas våra favoritagenter. Detta särskilt som de i klassisk stil ständigt gnabbas om huruvida det finns en naturlig förklaring till det som händer. Man känner igen dem så väl, och vill så gärna ha ännu mer. 

Och det kommer mer: X files säsong 10 är på ingång. Mer om detta vid senare tillfälle, men visst känns devisen I want to believe väldigt passande i sammanhanget... 

6 kommentarer:

 1. Jag måste skaffa Netflix nu så jag kan både se om Arkiv X och Buffy. Har också drabbats av abstinens efter dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en särskilt sort abstinens det där, med jämna mellanrum bara måste man titta på både Arkiv X och Buffy! :)

   Radera
 2. Jag vet precis hur X files-abstinensen känns!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är nog rätt många som är drabbade! Och enda botemedlet är att ge sig hän...

   Radera
 3. Yes jag måste också se om X-files! Finns den alltså på Netflix? Det är ju greeeeat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det finns på Netflix?? För egen del är det rätt länge sedan jag investerade i en samling med DVD-boxar med alla säsonger... :)

   Radera