Böcker

Böcker

lördag 6 juli 2013

Joe Hill gör serie av bok och film av serieNär en bok är så otroligt bra som NOS4A2 vill man ju gärna ha mer ... och det kommer man faktiskt att kunna få om inte alltför lång tid. Joe Hill planerar nämligen en slags spin off i serieform, med titeln NOS4A2: Wraith. Enligt planerna skall den komma ut till hösten och lär på något sätt handla om den ondskefulle bilföraren Charlie Manx, välbekant för alla som läst boken. Mer kan man läsa i den här intervjun med Joe Hill, där de dock råkar skriva att serien är en uppföljare till It (Stephen Kings clownskräckklassiker). Joe Hill försäkrar dock på sin blogg att så inte är fallet...

Dessutom ser det ut som att det kommer göras en filmversion av Locke & Key. Planer fanns på en tv-serie för ett par år sedan och då spelades ett pilotavsnitt in. Det blev dock ingenting av det projektet, men nu har tydligen Universal fått tag på rättigheterna och vill göra en film av det hela. Hollywood reporter skriver mer om den saken här. Sedan borde väl också de allra sista delarna av serien Locke & Key komma ut inom de närmaste månaderna, även om något releasedatum för volym 6: Omega inte finns ännu. Men snart, snart, får vi veta hur det går med de stackars tre syskonen Locke i det hemska Key-huset. Joe Hill har väldigt retsamt skrivit på Twitter att han aldrig lovat att det skulle bli ett lyckligt slut på den här serien ... vad det innebär återstår att se.

2 kommentarer:

  1. Det skulle kanske vara kul med en filmversion av Locke & Key. Serien är i alla fall fantastisk och det ska bli väldigt intressant hur den kommer avslutas..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skall bli väldigt spännande att läsa slutet! Och filmen är svårbedömd, kanske blir det bra – kanske blir det något helt annat än böckerna... :)

      Radera