Böcker

Böcker

fredag 10 januari 2014

Böcker att se fram emot under 2014Om 2013 var helt tokbra när det gäller nya spännande böcker, hur blir då 2014 i jämförelse? Ja, om det blir lika bra framgår inte hur hårt jag än spänner blicken i spåkulan. Men precis som jag hintat om tidigare (till exempel när jag i december skrev om den svenska utgivningen) finns det en hel del lovande titlar. Dags att börja peppa omgående med andra ord!

Vad har vi då att vänta oss? Jo, redan nu mycket snart kommer nya böcker från ett par thrillerförfattare som gjort sig kända för att leverera med högsta kvalitet: In the Blood av Lisa Unger (som nog faktiskt redan har hunnit komma nu i dagarna) och Missing You av Harlan Coben (mars). Dessutom kommer Carthage av Joyce Carol Oates (januari), som verkar vara en synnerligen intressant thrillerhistoria – och jag som inte hunnit läsa The Accursed ännu!

Några favoritförfattare som tidigare skrivit underbart stämningsfulla, skrämmande och spökiga böcker kommer också med nytt: The Winter People av Jennifer McMahon (februari), The Vanishing av Wendy Webb (januari) och Silence for the Dead av Simone St James (april). Och visst hade vi alla väntat oss att Stephen King hade en ny bok på gång? I juni kommer Mr Mercedes (ett biltema igen, intressant...).

Ett par mycket hett efterlängtade sista delar i trilogier kan vi förvänta oss: Justin Cronins sista del efter The Passage och The Twelve, med titeln The City of Mirrors, kommer enligt vad jag kunnat hitta först i oktober (åh, denna väntan!). Till sommaren (juli) avslutar Deborah Harkness sin All Souls-trilogi med The Book of Life, fortsättningen på A Discovery of Witches och Shadow of Night. Men det blir inte bara avslutningar, utan också början på nya saker. Half a King, första delen i Joe Abercrombies nya YA-fantasytrilogi ges också den ut i juli.

Allt det här verkar väl bra, men den riktiga OMG-faktorn infinner sig om vi istället går över till serier. Bara tanken på Neil Gaimans Sandman Overture försätter i alla fall mig i totalt fan girl-mood. Denna prequel till de klassiska Sandman-böckerna håller på att ges ut i serietidningsform, men snart måste väl ett album komma? MÅSTE! SNART! Peppning på hög nivå pågår också inför sista delen av Joe Hills Locke & Key, liksom första delen i Wraith – som alltså knyter an till hans roman NOS4A2. Ingen som läser den här bloggen kan ha missat hur mycket jag tycker om den boken, så ni förstår att jag är nyfiken på vad det blir av Charlie Manx i serieversion.

Som framgår är det mycket synnerligen intressanta saker på gång under året, och ännu mer kommer garanterat att dyka upp allteftersom. Jag återkommer med nya försiktiga funderingar och en del skyhöga förväntningar framöver, lita på det!

3 kommentarer:

  1. Hoppas också på Neil Gaimans Sandman! Har alla album i bokhyllan, vore inte dumt med ett album med Sandman Overture också!

    SvaraRadera
  2. Ska Abercrombie skriva YA? Intressant... Eller bara konstigt kanske. Måste kolla haha!

    SvaraRadera