Böcker

Böcker

torsdag 3 oktober 2013

Cthulhu kommer

Var det inte en tentakel som snabbt slank runt hörnet nyss, precis när du vände dig om..? Och de där slemmiga spåren i köket, som du skylde på katten ... fast du egentligen vet att det inte kan stämma. Borde du inte känna dig väldigt orolig nu..? För visst är det Cthulhu som är ute och rör på sig, eller egentligen författaren H P Lovecraft själv som är aktuell överallt just i dessa dagar.

Som jag skrivit om tidigare här på bloggen skall Dramaten sätta upp skräckmusikalen Necronomicon på Elverket. Premiären är idag, så snart lärt vi få veta vad den här uppsättningen går för. För egen del är det väl snarare ordet "musikal" än Lovecraft som ger mig kalla kårar, men jag kommer nog ändå våga mig dit. Förhandsrapporterna utlovar scendekor som skall föreställa en gruva med åtta meter höga stalaktiter. Det ser effektfullt ut på bild, förhoppningsvis är det stämningsfullt och skrämmande också.

Ett kortare reportage sändes tidigare idag på Kulturnyheterna, där regissören Rikard Lekander berättar litet om sina tankar kring Necronomicon.

Lyssna: "Bioduken är den sista hinnan"

Dessutom drar nu årets Lovecraftfestival igång i Stockholm, den tredje i ordningen. Programmet utlovar bokuppläsningar, filmvisningar, diskussioner om Lovecraftinfluenser i serier och en del annat. Festivalen pågår både denna helg och nästa, och går av stapeln på Kulturhuset (Serieteket), Rönnells antikvariat, SF-bokhandeln med flera ställen. Mer information och fullständigt program finns på festivalens hemsida.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar