Böcker

Böcker

tisdag 27 maj 2014

Katter, fladdermöss och Neil Gaiman

Veckans tema hos Boktimmen är katter och det är ju trevliga djur både i litterär och levande form. Till exempel kan man läsa om dem i "A Dream of a Thousand Cats", som ingår i Sandman volym 3, Dream Country, en bokstavligt talat drömsk historia om vad som (kanske) rör sig i huvudet på katter. Kanske de egentligen har planer på att ta över världen och inte alls bara är nöjda med att vara husdjur..?

Sandman är som bekant skriven av Neil Gaiman och passar därför utmärkt att nämna just idag när han faktiskt befinner sig i Stockholm för att uppträda på Kulturhusets Internationella författarscen. Nej, jag kommer inte vara där, men tänkte nog titta på livesändningen som streamas på Kulturhusets hemsida. Klockan sju börjar det!

Katter är annars något av standardrekvisita hos bokbloggare, dock inte här hos mig. Så illa är det faktiskt att när Feuerzeug hade sin bloggkattstävling för ett par år sedan fick jag delta med en tygfladdermus istället. Och eftersom jag fortfarande inte har någon katt som kan få illustrera det här inlägget får den kära gamla fladdermusen göra comeback, om än i något dammigt skick.

2 kommentarer:

  1. Awwww! Du kan va en crazy bat lady istället :)

    SvaraRadera
  2. Åååh, crazy bat lady låter väldigt passande! :D

    SvaraRadera