Böcker

Böcker

söndag 19 oktober 2014

En bok färre att läsa...

Ni kanske minns att jag vid ett antal tillfällen med stor entusiasm skrivit om att Justin Cronins avslutande del i the Passage-trilogin skulle komma ut i slutet av den här månaden? Tittar man på svenska nätbokhandlar ser det fortfarande ut som på bilden nedan, det vill säga datumet 23 oktober 2014 står angivet.


Men om en av så många läsare efterlängtad bok var på väg ut i handeln borde det väl märkas litet mer? Vän av ordning har börjat undra var boken ifråga håller hus egentligen, för det är väldigt tyst om den. Att det inte märks av någon hype kring The City of Mirrors beror dock på att den inte alls är på gång att ges ut, enligt vad jag förstått är den vare sig tryckt eller ens färdigskriven ännu. Fast vad som hänt är rätt svårt att få veta. På Justin Cronins hemsida finns ingen information alls om någon del tre, mer än att man i forumet som hör till sidan kan läsa en del besvikna kommentarer från läsare som är trötta på att vänta.

Nåväl, ibland tar det tid att skriva böcker och jag vill en miljon gånger hellre vänta på en avslutning av den här trilogin där författaren själv känner sig nöjd med resultatet. Att hasta fram en dålig sista del bara för att göra slut på det hela tror jag inte gör någon glad. I alla fall inte mig som vill att den håller samma höga nivå som The Passage och The Twelve.

När kommer The City of Mirrors då? Tja, det verkar inte finnas något datum, i alla fall inte något som är offentliggjort. Amazon.co.uk anger 22 oktober 2015, men jag har inte hittat någon annan som bekräftat det datumet. Fast vem vet, någon gång under 2015 verkar vara det troliga. Vi får vänta och se. Och under tiden finns det väl några andra böcker man kan sysselsätta sig med. Högen av olästa böcker har definitivt inte en tendens att minska...

3 kommentarer:

 1. Jag ar precis börjat läsa the passage! Synd att inte del tre kommer nu, men jag håller med dig, bättre att det blir en bra sista del än en snabb!

  SvaraRadera
 2. Hm, jag som funderade på att läsa första boken bara för att den sista snart skulle komma ut och jag skulle slippa vänta. Får nog lägga det projektet på is ett tag till.
  Har utmanat dig förresten: http://fantasygrottan.blogg.se/2014/october/sisterhood-of-the-world-bloggers-award-2.html

  SvaraRadera
 3. Thanks för uppdate! Funderade över detta själv för någon dag sedan. Kom aldrig till att googla. Men håller med dig. Bättre vänta och får något fantastiskt!!

  SvaraRadera