Böcker

Böcker

fredag 3 oktober 2014

Damn right they're horns

Ig vaknar upp med en förb****d baksmälla samt, tämligen förvånande, med två horn på huvudet. Själv upplever han det som rätt konstigt, men ingen annan verkar tycka att det är särskilt uppseendeväckande. De har nog med sina egna problem, vilket i och för sig Ig också har. Alla tror nämligen att han våldtagit och mördat sin flickvän, vilket väl får klassas som rejält jobbigt på många olika sätt.

Joe Hill är en pålitligt leverantör av absurd och cynisk skräck i lagom doser, vilket han verkligen visar i Horns (från 2010). Det är alltså inte bara NOS4A2 och Locke & Key som gjort att han förtjänat sin position som en av husgudarna här på bloggen, även Horns är en kär gammal favorit i bokhyllan.

Och nu finns den som film! Premiären är idag, yay! Fast var då någonstans? Inte på några svenska biografer verkar det som. Litet närmare efterforskningar visar att Horns inte har något svenskt premiärdatum, j***a SF tänker uppenbarligen inte visa den. Men kom igen! Daniel Radcliffe i huvudrollen (vilket han av trailern att döma klarar riktigt bra), hade det inte kunnat locka svenska biobesökare..? Hmmpf. Jag som hade bestämt mig för att se den här filmen nuuuuu!

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jaaa! Hade verkligen ställt in mig på att kunna se den nu snart!

      Radera
  2. äääär så sur att SF inte visar den, hade taggat den!

    SvaraRadera