Böcker

Böcker

fredag 2 maj 2014

Nattläsning


I maj förra året läste jag det som jag senare skulle utse till 2013 års bästa bok – NOS4A2, som jag vid det här laget hyllat ett oändligt antal gånger här på bloggen. Om jag i maj i år lyckas hitta någon bok som jag fastnar för lika mycket får ännu vara osagt, men just nu läser jag i alla fall en bok som hittills verkar riktigt lovande. Night Film är Marisha Pessls andra bok och kom tidigt förra hösten. Jag köpte den då, men det är inte förrän nu jag kommit mig för att läsa den.

Night Film är en mörk och åtminstone till en början en ganska gåtfull historia om den undersökande journalisten Scott McGrath som förstört sin karriär när han misslyckades helt med en story om en tillbakadragen och mediaskygg skräckfilmsregissör. Nu har samma regissörs dotter hittats död och trots allt kan Scott inte låta bli att försöka gräva fram sanningen om det som hänt. Kanske kan han få upprättelse efter sitt tidigare misslyckande, kanske kommer det sluta verkligen illa för både honom och andra som dras in i det hela. Det skall bli intressant att se hur boken utvecklar sig, jag hoppas verkligen den håller hela vägen. Rapport kommer snart!

7 kommentarer:

 1. Håller just på att läsa NOS4A2. Det är en annorlunda historia med mycket innehåll... Riktigt bra, faktiskt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också gillar den! NOS4A2 är verkligen en av mina favoritböcker.

   Radera
 2. Ska bli intressant att se vad du tycker om den. Den står i hyllan här hemma men jag har inte kommit mig för att plocka upp den ännu..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev stående länge hos mig också, men när jag väl tog mig för att läsa visade den sig vara riktigt bra.

   Radera
 3. Det ska bli kul att se vad du tycker om den här! Jag har funderat på att köpa den :)

  SvaraRadera
 4. Verkar både ruggig och spännande! Ska bli intressant att höra vad du tycker. Kommer nog försöka ge mig på den längre fram.

  SvaraRadera