Böcker

Böcker

lördag 2 juni 2012

I see dead people


Det är inte lätt att vara tonåring, det vet Kylie, huvudpersonen i Born at midnight av C.C. Hunter. På kort tid skiljer sig hennes föräldrar, hennes mormor dör och hon blir dumpad av pojkvännen. Att hon dessutom förföljs av en stalker som ingen annan verkar lägga märke till, det är så jobbigt att hon inte ens orkar berätta det för någon – dessutom, alla andra skulle väl tro att hon blivit helt konstig?  Riktigt eländigt blir det när hon går på ett litet för vilt party där polisen dyker upp. Inte för att hon gjort något olagligt egentligen, men ändå beslutar hennes föräldrar att skicka Kylie till ett sommarläger för tonåringar med problem.

Detta är upptakten till Born at midnight, som börjar på ungefär det sätt som är typiskt för den här sortens böcker. För givetvis upptäcker Kylie att sommarlägret inte befolkas av några vanliga ungdomar på glid, utan det här är ett specialläger för tonåriga vampyrer, varulvar, häxor och andra magiska varelser. Kylie blir rätt chockad, för hon hade aldrig kunnat tänka sig att något övernaturligt fanns på riktigt (trots att hon ständigt följs av ett spöke, men det vill hon helst inte alls tänka på). Varför hon själv kommit till det här lägret förstår hon inte, för hon är väl helt normal? Och konstigast av allt, även om hon tycker det är läskigt med varulvar och vampyrer, så är de ännu räddare för henne!

För att vara en i mängden böcker om tonårsflicka som går i skola med häxor och vampyrer, så är den här boken helt ok. Kylie är sympatisk och man känner verkligen med henne i alla hennes tonårsproblem. Det är dock mycket tydligt första boken i en serie, för att komma någonstans i händelseutvecklingen måste man läsa fler böcker (nästa del heter Awake at dawn). Den här boken sträcker sig inte längre än de allra första veckorna på lägret, och inte särskilt mycket hinner egentligen hända. Vad Kylie har för magiska krafter har hon knappt börjat utforska, även om man redan i bokens inledning förstår att det har med spöken att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar