Böcker

Böcker

torsdag 22 maj 2014

World Goth Day

En varm och solig dag som denna kunde det inte kännas mer fel med World Goth Day, men det är just idag den 22 maj som den infaller. Fast det är tydligen meningen att det skall vara så, för en mörk höstdag vore det inte alls samma statement. När alla andra plockar fram shortsen och sandalerna för att bege sig ut i solen är det bara en äkta goth som istället drar ned persiennerna och surar bakom svarta solglasögon.

Den som behöver tips på lämpliga sysselsättningar för World Goth Day rekommenderas att läsa Night Film som är både rejält mörk och riktigt bra (recension är på gång inom de närmaste dagarna). Eller titta på den nya tv-serien Penny Dreadful, som verkligen har de rätta goth-vibbarna. Viktorianskt London, övernaturligheter och Eva Green i en av huvudrollerna – verkligen så långt ifrån sommarkänsla som man kan komma!  

2 kommentarer:

  1. Har hört mycket om det här Penny Dreadful, det är nog dags att dra ned rullgardinen och kolla upp det men tills dess nöjer jag mig med Sleepy Hollow haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sleepy Hollow är också ett bra gothalternativ, men den har jag redan tittat klart på. Det är ju det största problemet med sådana här serier -- de tar slut alldeles för snabbt! :)

      Radera