Böcker

Böcker

måndag 18 augusti 2014

Hellblazer som tv-serie

Så är den på gång, tv-serien om John Constantine. Självfallet kan jag inte låta bli att vara skeptisk – Hellblazer är en av mina favoritserier och jag har svårt att se en usel inkarnation av den kära huvudpersonen. Filmen Constantine kommer vi aldrig glömma och förlåta, hur mycket man än skulle vilja låtsas att den inte existerar (Keaenu Reeves, kom igen! Och det svarta håret var verkligen inte det värsta med den filmen). Att döma av trailern är den nya tv-serien desto mer lovande, men det finns ändå oroväckande detaljer. John Constantine får till exempel inte röka, vilket känns konstigt för det konstanta cigarettblossandet är en totalt integrerad del av hans personlighet i serieversionen (och leder till hälsoproblem, så det är inte som om han gör reklam för att rökning är coolt och ofarligt). Men här är det tydligen en annan målgrupp än True Detectives och Mad Men, så bort med cigaretterna.

En annan sak som orsakat en del kontrovers redan innan serien börjar sändas har att göra med sexuell läggning, där det sägs att John Constantine i tv-serien kommer hålla sig enbart till damer (vilket han inte alltid gör i serieversionen). Nu är väl inte hans sexliv egentligen det som ska stå i fokus, men det är klart att det känns konstigt om de medvetet tagit bort en sådan sak.

Vi får se. Fast jag måste medge, det finns en hel del i trailern som ser lovande ut.
1 kommentar:

  1. Vafan, jag som gillar cigarettrökande icke-heteros :P Trist när de censurerar såna grejer helt i onödan. Man undrar ju hur snacket gick: "Ah, asså, fansen är ju redan vana vid det där så de har ju uppenbarligen inget emot det... men äääh... vi skippar det ändå, va? För... eh... de nya fansen?"

    SvaraRadera