Böcker

Böcker

fredag 20 juli 2012

Bokbloggsjerka: böcker jag vill läsa NU

Jag hittade en länk till Bokbloggsjerkan och där vill jag gärna vara med! Helgens fråga är Om du fick välja, vilka böcker skulle du vilja se publicerade redan IDAG och varför? 

Tja, det finns mycket böcker jag ser fram emot att de skall komma ut, inte minst i serier där tidigare delar varit bra. Men skall jag välja ut något finns ett par böcker jag tror på litet extra mycket. I bägge fallen ser jag framför mig att de kommer vara rejält läskiga, allt annat blir en stor besvikelse!

Anders Fager, författare till den underbart otäcka samlingen skräckberättelser Svenska kulter, kommer i november med sina första fullängdsroman. Den har en något märklig titel: Jag såg henne idag i receptionen. Med tanke på hur bra det han skrivit tidigare varit kan inte förväntningarna bli annat än skyhöga -- om boken svarar upp till det får jag se i november. 

I presentationen av boken på Adlibris kan man bland annat läsa följande:
"Jag såg henne idag i receptionen är inte bara en gripande uppväxtskildring och en berättelse om vänskap och sökande, det är lika mycket en spännande äventyrsberättelse som rymmer både drottning Kristina och svensk 1600-talshistoria. Här finns allt från folket kring Stureplan 2010 till Cipramilflickor, vilda efterfester och skumma underjordiska bunkrar under Berlin."

Mitt andra val blir Joe Hill, som tidigare bland annat skrivit En hjärtformad ask. Också hans kommande bok kommer att få en rätt lustig titel: NOS4A2 (läs upp titeln högt, så framgår vartåt det lutar...). Det är verkligen en bok jag vill läsa NU på en gång, men tyvärr kommer den inte ut förrän i början av 2013. 

Sedan ser jag också fram emot dagen när jag kan lägga vantarna på de sista delarna i två trilogier : All souls-trilogin av Deborah Harkness och Engelsfors-trilogin av Mats Strandberg & Sara Bermark Elfgren. Fast när det gäller All souls kom del två precis nyligen (Shadow of Night) och den ligger fortfarande och väntar på att bli läst. Hoppas att den är lika bra som den första delen var! 

10 kommentarer:

 1. Joe Hill ja, han har jag inte läst än, men En hjärtformad ask står och väntar i hyllan. För vörigt tycker jag att titeln på hans nästa bok är riktigt fräck :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det en bra titel :)

  Joe Hill är ju son till Stephen King, så han har rätt mycket att leva upp till... Men han skriver bra, En hjärtformad ask är verkligen att rekommendera!

  SvaraRadera
 3. Borde verkligen läsa Joe Hill, även om det är av den oschyssta anledningen att han är Kings son. Fagers bok verkar bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joe Hill har nog fått många läsare på grund av släktskapet, men det spelar inte någon roll eftersom han verkligen är en bra författare helt på egen hand.

   Och om man gillar rockmusik kommer man tycka särskilt bra om En hjärtformad ask!

   Radera
 4. Tredje delen av Engelfors-trilogin verkar efterlängtad. Och jag som inte ens läst första delen än!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var otroligt frustrerande att läsa klart del ett och två, och veta att man får vänta så länge på nästa del!

   Radera
 5. Just ja, Joe Hill vore inte helt fel att få fler böcker ifrån heller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har ju inte skrivit så många, men jag tycker allt han gjort hittills har varit bra!

   Radera
 6. Kanske jag skulle vänta tills del tre i Engelfors-trilogin har kommit ut innan jag läser dem, gillar att sträckläsa serier:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog faktiskt inte en så dum idé. Då riskerar man inte heller att glömma bort lika mycket detaljer som när det går lång tid mellan att man läser de olika böckerna.

   Radera